INRETINERE AER CONDITIONAT
Principiul de functionare al unui aparat de aer conditionat
Racire: aparatul elimina in exterior caldura din incapere (de aceea unitatea externa trebuie montata intr-un spatiu deschis)
incalzire: incalzirea se realizeaza dupa principiul pompei de caldura spre deosebire de aparatele care folosesc rezistenta electrica. Pompa de caldura extrage energia din aerul exterior si o aduce in interior, de aceea aparatele care asigura racire si incalzire se mai numesc si pompe de caldura.
Consumul de energie electrica se reduce semnificativ fata de cel al rezistentelor electrice, fiind de 3 ori mai mic.
Aparatul poate functiona in modul incalzire chiar si la temperaturi de -10° C.
Ventilare: Unitatea interioara poate ventila aerul din incapere utilizand un minim de energie din intreaga sa capacitate, asiguraand astfel uniformizarea temperaturii.
Deumidificare: un factor important in senzatia de confort este umiditatea, nivelul optim situandu-se intre 40% si 60%. Deumidificarea aerului creste senzatia de confort. De asemenea, prin asigurarea unui nivel optim de umiditate este limitata dezvoltarea microorganismelor si a mucegaiului.
Auto: La pornirea aparatului, senzorii detecteaza temperatura camerei, un anumit mod de functionare este selectat, iar temperatura camerei este crescuta sau scazuta catre temperatura de confort optima.
Sleep: pe timpul noptii aparatul functioneaza in asa fel incat sa nu deranjeze in timpul somnului (ventilatorul functioneaza la o viteză mică, jetul de aer este directionat in sus pentru a nu creea disconfort).
Jet (Jet Cool, Turbo, Super speed, Super Power etc) este functia de racire rapida a incaperii.
Restart automat = in cazul unei intreruperi de curent in timpul functionarii aparatul reporneşste automat pastrand setarile de functionare.
Split = aparatul este alcatuit din doua unitati, una interioara (U.I.) montata in incapere pe perete si una exterioara (U.E.) montata pe peretele exterior (U.E. trebuie montata intr-un spatiu deschis. Daca este montata in balcon, acesta trebuie sa fie deschis pentru a permite aerului cald produs de unitate sa fie eliminat).
Functiile unui AC tip split
- modificarea temperaturii aerului din incapere;
- mentinerea temperaturii la valoarea setata;
- curatarea aerului de impuritati;
- dezumidificare;
- improspatarea aerului prin aport de aer proaspat (pentru aerele de tip caseta si duct).
Avantajele tipului split = zgomot redus, U.I. produce un zgomot redus, U.E., ceva mai zgomotoasa, fiind instalata afara; permite alegerea pozitiei de instalare datorita dimensiunilor relativ mici (ale U.E.) si faptului ca directia jetului de aer poate fi reglat.
Split MONO = aparatul este alcatuit dintr-o unitate interna si una externa.
Split DUBLU = aparatul este alcatuit din doua unitati interne si una externa; unitatile interioare pot fi montate in aceeasi camera sau in camere diferite, dar apropiate; avantajul dublu splitului este acela de reducere a spatiului necesar montarii U.E.
Intretinere, curatare si revizii periodice
Este recomandat sa apelati din timp la un specialist in domeniu pentru a efectua revizii periodice sau pentru a realiza reparatiile necesare pentru aparatul dumneavoastra de aer conditionat.
Aparatul de aer conditionat trebuie reparat inca de la primele semne ale aparitiei unei defectiuni, deoarece este mult mai eficient si mai putin costisitor sa reparati din timp un asemenea aparat, decat sa fiti nevoiti sa achizitionati un aparat de aer conditionat nou.
Igienizarea aparatelor de aer conditionat este un alt aspect caruia trebuie sa ii acordati atentie, deoarece nefolosirea acestora pentru o perioada mai lunga de timp poate duce la aparitia unor bacterii si a unor acarieni, care sunt daunatori sanatatii voastre.
Serviciile complete privind reparatiile, montarea si igienizarea aparatelor de aer conditionat, in Bucuresti si in judetul Ilfov, sunt la cele mai inalte standarde, iar timpul de executie al expertilor nostri este unul foarte scurt pentru ca dumneavoastra sa nu fiti incomodati pe perioada lucrarilor.